محصولات و خدمات

. فایبر سمنت برد

. فایبر سمنت برد چیست؟

فایبر سمنت برد یا صفحات سیمانی الیافدار ضد آب، حاوی الیاف و فیبرهای چوب، فیبرهای شیشه، فیبرهای معدنی مانند کلسیم سیلیکات، فیبرهای آلی مانند سلولوز و یا ترکیبی از این مواد هستند. به آن دسته از سمنت برد هایی که حاوی این الیاف هستند، فایبر سمنت برد یا همان صفحات سیمانی الیافدار گفته می شود. نکته قابل توجه در مورد این متریال به نسبت کناف و پنل های گچی، ضد آب بودن این پنل ها می باشد که این متریال را مناسب استفاده در نما و محیط های دارای رطوبت می کند. این متریال به شکل ساده و یا حتی سمنت برد طرح چوب نیز موجود می باشد.

فایبر سمنت برد

. مشخصات کلی پنل های سمنت برد

آیتم
مقدار
ضخامت
از 4 تا 20 میل
از 4 تا 20 میل
120 * 240 (2.88 مترمربع)
قابلیت برش
دارد
قابلیت اتصال با پیچ
دارد
قابلیت رنگ پذیری
دارد
طرح ها
طرح ساده سیمانی و طرح چوب
موارد استفاده
نما – سطوح داخلی – دیوار – سقف کاذب
وزن مخصوص
حدودا 1500 کیلیوگرم بر متر مکعب
قابلیت استفاده در مناطق مرطوب
کاملا مناسب

. محاسبه وزن هر متر مربع پنل فایبر سمنت برد dp

1500 * ( thk ) = X kg /M2

در این فرمول thk به معنای ضخامت هر پنل بر اساس تبدیل به متر می باشد.

به عنوان مثال وزن هر متر مربع سمنت برد با ضخامت 12 میلیمتر بصورت زیر محاسبه می گردد.

1500 * ( 0.012 ) = 18 kg /M2

 
 

. تفاوت فایبر سمنت برد و سمنت برد

در میان بسیاری از مصرف کنندگان کلمه فایبر سمنت برد و سمنت برد به یک معنی تعریف شده و بسیاری بر این باورند که سمنت برد فقط عبارتی کوتاه شده است. اما واقعیت امر این است که سمنت برد در زبان انگلیسی به معنی صفحه سیمانی است و هر صفحه ای که از جنس سیمان باشد را می توان سمنت برد نامید.

صفحات سیمانی بدون داشتن مصالحی که مقاومت کششی آن را تامین کند در عمل قابل استفاده نیست. بطور کلی می توان تعریف فایبر سمنت برد را اینگونه بیان کرد که “به صفحات سیمانی که یک شبکه مصلح از الیاف (عموما الیاف فایبر گلاس) در دو طرف صفحه سیمانی وجود دارد تا مقاومت کششی را تامین کند فایبر سمنت برد گفته می شود .”

امروزه طیف بسیار وسیعی از انواع فایبر سمنت بردها (چه محصول خارجی و چه تولیدات داخلی) در بازار وجود دارد که به جهت مصارف مختلف، که پایین تر به آن ها اشاره خواهیم نمود، و با قیمتهای متفاوت موجود است. آشنایی نداشتن با مشخصات فنی و کیفی محصول از سوی مصرف کننده امری طبیعی است که می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید، و دلیل آن این است که این محصول یک محصول با مصرف عمومی در صنعت ساختمان نبوده و مصرف کننده گان و کارفرمایان و همینطور معماران کمتر با این محصول آشنا هستند .

معرفی فایبر سمنت برد

. تاریخچه فایبر سمنت برد

تولید اولین محصول فایبر سمنت برد به اوایل قرن نوزدهم (1920) باز می گردد. اولین کسی که دست به تولید این محصول با این روش زد، لودویک هات چک Ludwig Hatschek(لودویک هات چک را بهتر بشناسید) اهل کشور اتریش بود. نحوه تولید محصول توسط وی به این صورت بود که او ترکیبی از 90 درصد سیمان و 10 درصد آزبست را که با آب ترکیب شده بود از میان ماشین مقوا سازی گذراند که حاصل کار صفحات نازک و مقاوم سیمانی، بصورت پنل های امروزی بود.

بعدها با توجه به مشخص شدن سرطان زا بودن آزبست، استفاده از این ماده در تولید سمنت برد متوقف شد و بجای آن از الیاف های دیگر در تولید این محصول استفاده شد؛ که شامل الیافی مثل شیشه، مثل کربن و کولار و الیاف دانسیته پایین مصنوعی، مثل نایلون و پلی پرو پیلن و یا الیاف طبیعی مثل سلولز و کنف هندی می باشند.

از آنجا که کیفیت پنل های سمنت برد تولید شده با آزبست و با فرآیند Hatschek با هیچ یک از محصولات مشابه تولیدی با الیاف قابل رقابت و مقایسه نبود و همچنین کیفیت بالایی داشت، علی رغم مشخص شدن سرطان زا بودن آزبست، تا سال های زیادی این محصول در کشور های پیشرفته نیز تولید و استفاده می شد.

پس از آن استفاده از آزبست تا سال ها ادامه داشت تا اینکه در محدوده زمانی دهه 1970 تا اواخر دهه 1980 میلادی فناوری کاربرد الیاف غیر سمی و سازگار با فرایند Hatschek کشف شد. از آنجا که هیچ یک از الیاف طبیعی و مصنوعی به تنهایی تمامی خصوصیات آزبست را نداشتند، بنابراین برای جایگزینی آزبست از هیبرید الیاف با دانسیته متفاوت به عنوان تقویت کننده و کمک فرآیند تولید استفاده گردید و سمنت برد ها به شکل امروزی درآمد.

. کاربرد سمنت برد

از آنجایی که سمنت برد ها کاملا ضد آب می باشند، استفاده از این متریال بسیار مناسب مناطق مرطوب مانند شمال کشور می باشد.

از جمله مهمترین کاربردهای فایبر سمنت برد

 – استفاده در نمای ساختمان

 – استفاده سقف کاذب (بخصوص فضاهای مرطوب)

 – نماهای طرح دار سیمانی

 – پوشش دیوار جداکننده داخلی

کاربرد سمنت برد در نمای ساختمان

. اجرای فایبر سمنت برد

از آنجایی که متریال سمنت برد و روش نصب آن بصورت خشک و با استفاده از پیچ های مخصوص صورت می پذیرد، زیرسازی آن باید با استفاده از پروفیل های گالوانیزه مخصوص بر روی نما، دیوار و سقف کاذب نصب می شود. استفاده از پروفیل های مخصوص زیر سازی سمنت برد با کیفیت مرغوب به خصوص در نمای ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است. برای نصب سمنت برد از پروفیل های M – V – A استفاده می شود.

پروفیل M: جهت استفاده در مواقعی است که پنل ها بدون درز در کنار یکدیگر قرار می گیرند و پنل ها به سطح پروفیل M مستقیما پیچ می شود.

پروفیل V: جهت استفاده در پشت پنل برای اتصال به سازه اصلی و تقویت ایستایی پنل می باشد.

پروفیل A: جهت استفاده در مواقعی که پنل ها با درز کنار یکدیگر قرار می گیرند و پنل ها به سطح پروفیل M مستقیما پیچ می شود.

نکته مهم در مورد اجرای سمنت برد این است که باید سطح نما و یا قسمتی که از این متریال استفاده می شود کاملا یک دست و صاف باشد و بهتر است برای رسیدن به حد مطلوب، یک شاسی کشی فولادی قبل از نصب پروفیل های M-V-A روی سطح مورد نظر (نما و یا سقف کاذب) نصب گردد.

پس از نصب پنل ها، دو طرف سطح پنل ها با پرایمر مخصوص پوشانده می شود. این کار باعث کمک بیشتر به جذب شدن کمتر آب و رطوبت می باشد

قیمت سمنت برد

. قیمت فایبر سمنت برد

این نوع نما در رده نمای ساختمان با قیمت متوسط قرار می گیرد و به نظر می رسد با توجه به قیمت مناسب نمای سمنت برد، برای ساختمان های معمولی، نمای فایبرسمنت برد گزینه خوبی باشد. نکته مهم دیگر، سرعت نصب به علت ویژگی های خود پنل های فایبرسمنت برد است که نسبتا بالاست.

قیمت پنل های فایبر سمنت برد و پروفیل های زیرسازی، با توجه به ضخامت آن ها و شرکت تولیدی آن قابل استعلام گیری می باشد. قیمت سمنت برد خارجی با توجه به نوسانات قیمت ارز هر روزه متغیر است اما تولیدات داخلی (که از نظر کیفیت کاملا قابل قبول می باشد) بصورت لیست قیمت موجود می باشد.

قیمت اجرای سمنت برد نیز با توجه به مشخصات پروژه مثل متراژ، محل پروژه و پیچیدگی های طراحی، قابل محاسبه می باشد. جهت دریافت لیست قیمت متریال و اجرای نمای فایبر سمنت برد با کارشناسان ما در ارتباط باشد.

. مزیت فایبر سمنت برد نسبت به سیمان کاری نما

مزیت اصلی فایبر سمنت برد نسبت به سیمان کاری این است که استفاده از فایبر سمنت برد در محیط های مرطوب، مناسب تر است و سیمان کاری در شرایط عادی و خشک تر مناسب است. محیط های مرطوب یا بارندگی بیشتر از حد معمول می تواند بر روی ساختار سیمان روی نما اثر بگذارد و در نهایت باعث ترک خوردگی آن شود. با این وجود، نمای فایبر سمنت برد در محیط های مرطوب کاملاً مقاوم تر از سیمان کاری است.

. رنگ سمنت برد

پس از نصب، درزها با استفاده بتانه مخصوص سمنت برد، درزگیری و آماده رنگ آمیزی می شود. پنل فایبر سمنت برد مانند سطوح سیمانی معمولی، کاملا رنگ پذیر بوده و پنل ها با استفاده از رنگ مخصوص نما و سمنت برد، به شکل سنتی صورت می گیرد. ساختار سیمانی سمنت بردها استفاده از انواع رنگ بر روی آنها را میسر می نماید، اما امروزه استفاده از رنگ های پایه آب (اکرلیک) هم به لحاظ زیست محیطی و هم به لحاظ کار کردی دارای اقبال بیشتری است.

سمنت برد رنگ

همه ی نظرات:

  1. سعید

    1401

    سلام. قیمت پنل سمنت برد و اجرای سمنت برد چقدر هست؟

    • قیمت پنل ها و اجرا هر ماه به روز رسلنی می شوند. لطفا جهت دریافت اطلاعات بیشتر با دفتر در تماس باشید

نظر شما :

4.7/5 - (7 امتیاز)