محصولات و خدمات

. پانچ متال

. پانچ متال چیست؟

پانچ متال Punch Metal یکی از محصولات پر طرفدار، مدرن و به روز است که جهت استفاده در صنعت ساختمان می توان از فلزات تولید نمود. همانگونه که از نام این متریال مشخص است، به پنل های طرح دار فلزی که با استفاده از دستگاه پانچ و یا گاهی لیزر cnc، طرح خاصی را روی سطح فلزات ایجاد می کنند، ورق پانچ متال یا متال پانچ می گویند. روش تولید این پنل ها به اینصورت است که پس از تهیه نقشه های تولیدی توسط نرم افزارهای معماری مثل اتوکد یا راینو و…، نقشه ها توسط یک نرم افزار واسط تبدیل به نقشه با فرمت مخصوص دستگاه می شود و پس از آن دستگاه پانچ با استفاده از سمبه های خاص، با ضربه زدن به روی سطح ورق های فلزی، طرح مورد نظر را ایجاد می کند.

پانچ متال | Punchmetal

. نمای پانچ متال

یکی از پرکاربردترین مصارف پانچ متال، استفاده از این متریال برای استفاده در نمای ساختمان به عنوان پوسته دوم نما، با استفاده از سیستم های اتصال و دیتیل های متنوع می باشد. از جمله دیتیل های رایج نصب این پنل ها روی نما می توان از پیچ نمایان و پیچ مخفی (با استفاده از خم های خاص) و همچنین سیستم جوشی نام برد.

نمای پانچ متال می تواند بصورت پنل های جدا از یکدیگر، نمایانگر یک طرح یکپارچه باشد و یا اینکه در طراحی بگونه ای عمل نمود که هر پنل خود به تنهایی دارای طرحی جدای از سایر پنل ها داشته باشد. این موضوع کاملا سلیقه ای بود و دست طراحان و معماران را در ایجاد طرح های متنوع به عنوان طرح پانچ متال را باز نگه می دارد.

جهت استفاده از پانچ متال در نمای خشک ساختمان ها به عنوان پوسته دوم نما با استفاده از یک استراکچر عموما با استفاده از پروفیل های آهنی متصل به سازه اصلی صورت می گیرد. این استراکچر باید بگونه ای طراحی و پیاده سازی شود که امکان اتصال پنل های نهایی با استفاده از پیچ و یا سیستم جوشی روی آن وجود داشته باشد. طراحی و اجرای این زیرسازی بر عهده مهندسان مجموعه ما به عنوان مجری نمای پانچ متال می باشد.

همانطور که مطرح شد، یکی از روش های اتصال پنل های نمای پانچ متال به عنوان پوسته دوم نما، با استفاده از سیستم جوشی است که این امکان را به ما میدهد که پنل های تولید شده را روی شاسی کشی ایجاد شده بدون خم کردن کنار یکدیگر قرارداده، و درز میان آن ها را با جوش پر کرده و در نهایت با استفاده از ساب زدن لبه ایجاد شده را از بین برد و در زمان رنگ آمیزی روی کار، درز احتمالی موجود را بصورت یکدست جلوه داد.

از معایب این نوع روش نصب این است که دیگر دسترسی به عنوان دریچه بازدید به پشت نما وجود نخواهد داشت.

نمای پانچ متال

موارد استفاده از پانچ متال:

استفاده از پانچ متال در نما به عنوان پوسته دوم

استفاده از پانچ متال در سقف کاذب

استفاده از پانچ متال به عنوان دیوار پوش داخلی

استفاده از پانچ متال به عنوان پارتیشن

استفاده از پانچ متال در به عنوان تسهیل کننده گردش هوا دور تاسیسات بام

استفاده از پانچ متال به عنوان تابلو

استفاده از پانچ متال به عنوان هندریل تراس

. پانچ متال

روش های دیگر نصب پنل های متال پانچ به نما به عنوان پوسته دوم، استفاده از پیچ و پرچ بصورت نمایان و یا مخفی می باشد. همانطور که واضح است، استفاده از پیچ نمایان، اتصال پنل ها بصورت مستقیم با پیچ به شاسی کشی و استراکچر ایجاد شده می باشد. از مزایای این روش نصب به روش نصب جوشی، امکان باز کردن پنل ها در مواقع مورد نیاز است که روش قبلی این امکان را به ما نمی داد.

مهم ترین و پیچیده ترین روش نصب پنل های پانچ متال نما، استفاده از روش پیچ مخفی است. این روش نیاز به خم کردن با استفاده از دستگاه پرس بریک کناره های ورق را دارد.

همانطور که واضح است، پنل ها پس از خم و نصب روی نما، هنگامی که کنار یکدیگر قرار می گیرند دارای یک درز اجتناب ناپذیر هستند که به زیبایی کلی نما کمک می کند. نکته ای که قابل ذکر است، برای استفاده از این روش نیاز هست که پنل ها قبل از نصب جهت رنگ آمیزی به کارگاه رنگ ارسال می شود و پس از آن نصب صورت می گیرد.

. سقف کاذب پانچ متال

یکی دیگر از  پرکاربردترین استفاده های پانچ متال، استفاده از این پنل ها در فضا داخلی به عنوان سقف کاذب می باشد. نحوه اجرای این پنل ها در سقف کاذ تشابه زیادی به استفاده از این پنل ها در نما دارد. با این تفاوت که عموما با استفاده از پیچ نصب می شوند چون همیشه برای سقف کاذب نیاز به داشتن دریچه بازدید، جهت بازدید نور ها تاسیسات عبوری احتمالی وجود دارد.

نمای فلزی طرح دار - پانچ متال

. ابعاد ورق پانچ متال

ورق های پانچ متال، با استفاده از ورق های موجود در بازار با عرض ها 100 و 125 سانت و یا در موارد خاص 150 سانت و طول نهایتا 6 متر تولید می شوند. نکته قابل توجه برای استفاده در نما این است که پنل ها تا جایی که امکان دارد بصورت مدول های مستطیل شکل با نهایتا عرض 100 و طول 200 سانتی متر تولید و اجرا شوند. این نکته کار تولید، رنگ و نصب نهایی را بسیار راحت تر می کند.

نکته قابل توجه و مهم در انتخاب جنس جهت استفاده در نما این است که باید جنس پانچ متال را بگونه ای انتخاب کرد که در شرایط و موثعیت های دارای رطوبت مانند شمال و جنوب کشور از جنس آلومینیوم استفاده گردد. این انتخاب به طول عمر نما کمک بسیاری می کند چون متریال آلومینیوم در برابر رطوبت بسیار مقاوم بوده و از بین نمی رود.

. قیمت پانچ متال

پنل های استرچ متال از ورق های خام بر اساس طرح از پیش طراحی شده در معرض فشار و کشش ماشین آلات و ابزار ویژه و قالب های مشخص قرار گرفته و یکی از فرم های مشبک مدولار متداول (شش ضلعی، لوزی و …) را به خود می گیرند. این در صورتی است که مراحل تولید پانچ به اینگونه است که پس از تهیه نقشه های مورد نظر (مانند کار با دستگاه سی ان سی)، نقشه ها تبدیل نقشه های قابل اجرا توسط دستگاه پانچ می شود. پس از آن دستگاه پانچ با استفاده از سمبه های مورد نیاز با ضربه زدن به روی سطح ورق های، طرح مورد نظر را ایجاد می کند.

تفاوت ظاهری این متریال ها با یکدیگر این است که پنل های استرچ متال دارای بعد (رنده شکل) می باشند در صورتی که پانچ متال همان سطح صاف ورق های فلزی است که با استفاده از لیزر cnc یا دستگاه پانچ، مقداری از سطح ورق از آن خارج شده است.

 

جهت دریافت قیمت و پیش فاکتور جهت استفاده از متریال و همچنین اجرای نمای فلزی ساده و طرح دار، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

02188581630

همه ی نظرات:

  1. وحیدی

    1401

    آیا پانچ بر روی ورق با طرح مد نظر خودمونو هزینه اضافی دارد؟

    • بله . هر طرح، تصویر یا لوگو می تواند قابل اجرا روی فلزات به عنوان پانچ متال باشد.

  2. اصغری

    1401

    سلام.وقت بخیر ممنون بابت توضیح جامع در خصوص پانچ متال. یه سوالی داستم.
    اینکه آیا در استفاده از ورق ها محدودیت ابعاد داریم؟

    • با سلام . ممنون
      در تولید پانچ متال و ابعاد ورق تولید شده پانچ متال در ابعاد، نهایتا عرض 1.5 متر و طول نهایتا 6 متر قابل تولید است.

نظر شما :

4.8/5 - (9 امتیاز)