محصولات و خدمات

. سقف شیبدار زد لاک استندینگ

. سقف شیبدار زد لاک استندینگ چیست؟

استفاده از ورق هاي فلزي با ضخامت زير 1 ميليمتر جهت استفاده در نماي فلزي و سقف شيبدار فلزي، امروزه در مناطق مرطوب مثل شمال ايران، بسيار متداول شده است. از جمله زيباترين سيستم هاي مورد استفاده در نما و بام شيبدار فلزي ويلاها، سیستم نما و سقف شیبدار زد لاک استندینگ (Z-Lock Standing) می باشد، که با استفاده از سیم شدن (درزگیری شدن) پنل ها در یکدیگر ایجاد می شود.

سقف شیبدار زد لاک استندینگ

. سقف شیبدار زدلاک استندینگ با سیم (درز) استاندارد

در صنعت ساختمان سازي ورق هاي فلزی يکي از متريال هايي هستند که در گذشته چندان مورد توجه نبودند. سنگيني فلز و عدم تنوع آن يکي از دلايل اين امر بود اما امروزه فلز بصورت فرآوري شده، به شکل هاي مختلف و در ابعاد گسترده روي نما مورد استفاده قرار مي گيرد. استفاده از ورق هاي فلزي با ضخامت زير 1 ميليمتر جهت استفاده در نماي فلزي و سقف شيبدار فلزي، امروزه در مناطق مرطوب مثل شمال ايران و کوهستانی و برف گیر مثل دماوند و …، بسيار متداول شده است. از جمله زيباترين سيستم هاي مورد استفاده در نما و سقف شيبدار فلزي ويلاها، سیستم زدلاک استندینگ (Z-Lock Standing) است که یکی از مدل های سیستم محبوب سیم پنل می باشد.

دلیل نام گذاری این سیستم به این صورت این است که، شکل ظاهری پنل ها پس از تولید بصورت خم های ایستاده می باشد که زمان نصب کنار یکدیگر با درزهایی نمایان است و پس از قفل شدن این پنل ها در هم شکل Z انگلیسی را به خود می گیرند.

زدلاک استندینگ (Z-Lock Standing) یا ایستا درز، پنل هاي توليد شده از ورق هاي نازک فلزي، با استفاده از دستگاه مخصوص رول فرم، به صورت پنل هايي با طول بلند و داراي خم هاي مخصوص در کناره ها که به سیم یا Seam معروف است و بصورت ايستاده است که با در هم قرار گرفتن اين خم ها و قفل شدن آن ها در يکديگر با استفاده از يک انبر مخصوص به نام Seamer، بدون جوشکاري و استفاده از پيچ روي سطح پنل ها، کاملا سطح آب بندي را تشکيل مي دهد که نماي بسيار زيبا و مقاومي در مقابل عوامل جوي به وجود مي آورد.

بيشترين استفاده از اين سيستم در بام هاي شيبدار مي باشد که جلوه بسيار زيبايي به ساختمان مي بخشد. اين روش، بگونه اي اجرا مي شود که پنل ها با استفاده از کليپس هاي مخصوص به سطح زيرسازي متصل مي شوند و پس از آن در يکديگر قفل مي شوند که اين روش باعث مي شود که پنل ها در مقابل انبساط و انقباض حاصل از تغييرات دمايي، بسيار انعطاف پذير عمل نمايند.

 

مزاياي استفاده از زدلاک استندینگ (Z-Lock Standing) با سیم (درز) استاندارد

– قابليت اجرا روي سقف شيبدار و نما به شکل پيوسته
– قابليت اجرا روي انواع اشکال مختلف سقف هاي شيبدار
– آب بند بودن
– قابليت داشتن انواع عايق صوتي و حرارتي در زيرسازي
– ظاهر مدرن و زيبا
– قابليت استفاده به عنوان سقف سبک
– قابليت رنگ پذيري با توجه به جنس متريال
– امکان داشتن گاتر مخفي داخل سقف و نمايان خارج از سقف

 

. جزئيات اجرايي سيستم نما و سقف شیبدار زد لاک استندینگ (Z-Lock Standing)

با توجه به استانداردهاي موجود در اين سيستم، ضخامت مطلوب جهت اجراي اين سيستم با ورق گالوانيزه ضخامت 0.6 ميليمتر و براي متريال آلومينيوم 0.7 ميليمتر يا 0.8  ميليمتر مي باشد. پس از انتخاب جنس پنل ها مراحل مختلف اجراي سيستم زدلاک استندینگ به اينگونه است:

مرحله اجراي شاسي کشي اصلي:

در پروژه هايي که از دلاک استندینگ (Z-Lock Standing) به عنوان سقف سبک استفاده مي گردد، لازم است سقف بصورت خرپا اجرا شود و پس از آن در جهت شيب بام نياز هست که شاسي کشي با پروفيل هاي عموما 50*30 ميليمتر و به فاصله 60 سانتي متر از يکديگر نصب گردد.

مرحله نصب عايق ها:

در اين مرحله در فاصله بين پروفيل ها، پارچه بخار بند (نم گير) جهت جمع آوري عرق و رطوبت احتمالي زير ورق ها و روي آن پشم سنگ جهت عايق نمودن از نظر حرارت و صدا قرار مي گيرد.

مرحله نصب چوب:

به جهت تقويت زيرسازي و همچنين داشتن جاي پيچ براي نصب کليپس پنل ها و از همه مهم تر، پر بودن زير ورق هاي اصلي در زمان پا گذاشتن و راه رفتن روي سقف، از چوب روس خشک شده و يا از ورق osb براي پوشاندن کامل سقف و نما استفاده مي شود.

مرحله نصب ورق:

در اين مرحله پنل هاي توليد شده با عرض دلخواه به روش زدلاک استندینگ (Z-Lock Standing)، با استفاده از کليپس مخصوص به زيرسازي چوبي زيرين خود متصل و در يکديگر قفل مي شوند و شکل z یا استندینگ (ایستا) شکل به خود می گیرند.

در نهايت مي توان گفت سيستم زدلاک استندینگ (Z-Lock Standing) جايگزين بسيار مدرن و زيبايي جهت اجرا روي سقف هاي شيبدار ساختمان هاي ويلايي مي باشد. جهت دريافت قيمت اجراي زدلاک استندینگ (Z-Lock Standing) و بازديد از پروژه با کارشناسان ما در ارتباط باشيد.

 
 
اجزا طرح سقف شیبدار فلزی

نحوه تولید پنل های زد لاک استندینگ

همانطور که توضیح داده شد، پنل های زد لاک استنیدگ دارای  سیم یا درزهایی هستند که در نهایت با استفاده از  انبر مخصوص، درزگیری شده و لبه های استاده پنل ها در یکدیگر قفل می شوند. نحوه تولید پنل ها به این صورت است که ورق های رول شده با عرض مشخص بگونه ای که در نهایت پس از خم ها، صفحه روی ورق ها سایز مناسب و استانداردی داشته باشد، داخل دستگاه پرتابل رول فرم مخصوص تولید پنل ها می رود و در طول های مورد نیاز تولید می گردد.

سایز مناسب و استاندار تولید نهایی پنل های زد لاک استنیدنگ با سیم های استاندارد، از ورق های عرض 50 سانت یا 42 سانت به ترتیب 42 سانت و 34 سانت را می دهد. این بدین معنیست که حدودا 8 سانت از ورق ها بابت خم ها مورد استفاده قرار می گیرد.

فلاشینگ در سقف های شیبدار زدلاک استندینگ

فلاشینگ دسته ای از متریال های ساختمانی است که اغلب از فلز تولید می شود، وظیفه اصلی فلاشینگ علاوه بر زیبایی ظاهری که به ساختمان می بخشد، محافظ از سطوح مختلف مخصوصا نما، در مقابل آب باران می باشد. فلاشینگ ها کاربردهای مختلفی در ساختمان دارند که مهمترین موارد استفاده از این نوع پوشش ها، استفاده به عنوان فلاشینگ نما (درپوش)، فلاشینگ پنجره، فلاشینگ روی دیوار (فلاشینگ لبه دیوار)، فلاشینگ سقف شیروانی فلزی و … می باشد. 

استفاده از فلاشینگ در این سقف شیبدار، باید بگونه ای باشد که تمامی لبه های بام ها را پوشش دهد تا آب باران بصورت مستقیم بر بروی نمای ساختمان شره نکند. نکته مهم در مورد فلاشینگ های دور سقف این است که در پایین ترین قسمت سقف های شیبدار زدلاک استندینگ، از فلاشینگ مخصوصی به نام استارتر استفاده می گردد که هم نقش فلاشینگ جلوی شیب را دارد، هم محلیست برای قفل شدن پنل ها و اتصال آن ها به صفحه اصلی زیرسازی سقف که با چوب پوشش داده شده است.